Actualizat la: martie 8, 2022
De ce nu funcționează campaniile Google Shopping Ads? Ad-urile care nu se afișează reprezintă o problemă ROAS-ul campaniilor. Află ce este ROAS-ul, cum se calculează și care este valoarea în industrii atât a ROAS-ului cât și a ROI-ului. Atunci când ad-urile nu se afișează apar următoarele probleme:
- ROAS și ROI scăzut;
- cost ridicat pe click;
- efort de timp și resurse irosit;
Criteriile care duc la reducerea vizibilității produselor din campaniile Google Shopping Ads pot fi împărțite în două categorii:
- caracteristicile produselor sunt incorecte și/sau incomplete, ceea ce duce adesea la dezaprobări;
- datele despre produse nu au fost îmbunătățite
- nu au fost luate în considerare obiceiurile de căutare ale consumatorilor;
Așadar, dacă ad-urile nu se afișează, acest lucru indică faptul că există probleme în feed-ul de produse, care pot varia în gravitate. Aceste erori trebuie să fie remediate iar feed-ul să fie retrimis spre aprobare cât mai repede posibil.
Ce se întâmplă dacă anunțurile din Google Shopping Ads nu se afișează?
Caracteristicile incomplete ale produselor vor duce ad-urile într-o zonă în care nu sunt relevante pentru căutările consumatorilor. În consecință, ad-urile Google Shopping nu vor fi afișate.
Spre exemplu, dacă un utilizator caută o „unghieră din oțel inoxidabil cu margine de tăiere dreaptă” și se întâmplă să vindeți exact un produs care se potrivește perfect cu interogarea conversia ar trebui să fie o certitudine. Cu toate acestea, este posibil ca produsul vostru să nu apară în căutări.
În mod similar, dacă datele despre produse sunt incorecte, anunțul și/sau întreaga campanie nu va fi aprobat(ă). De asemenea, în funcție de numărul de erori, Google va suspenda contul de anunțuri, temporar sau permanent.
Așadar, este necesar să vă ocupați de cel mai important aspect: feed-ul de produse. După ce ați rezolvat acest aspect și feed-ul e aprobat este timpul să vă concentrați pe îmbunătățirea urmărirea și îmbunătățirea continuă a acestuia.
Sfaturi pentru evitarea dezaprobărilor
În secțiunea de mai jos am detaliat ce puteți face pentru a evita dezaprobările și a crește vizibilitatea afișării produselor din campaniile Google Shopping Ads.
Titlurile depășesc limita de caractere
Titlurile sunt printre cele mai importante elemente ale campaniilor Google Shopping. Acestea, împreună cu imaginile sunt elementele cu care cumpărătorii interacționează prima dată, în momentul în care caruselul cu produse apare în partea de sus a paginii de rezultate a motorului de căutare.
Google va folosi acest titluri pentru a asocia ad-urile cu căutările produselor relevante.
În general, titlurile trebuie să aibă sub 150 de caractere. Titlurile lungi vor fi trunchiate, ceea ce înseamnă că o parte din informațiile importante vor fi omise. Așadar, este foarte importat să fiți extrem de conciși. În ceea ce privește magazinele online, recomandarea este de a menține titlurile sub 40 de caractere.
Titlurile nu sunt concepute în concordanță cu termenii de căutare
Dacă ad-urile nu se afișează analizați keyword-urile pe care le folosiți în titluri. Titlurile trebuie să includă cuvintele și frazele pe care consumatorii le caută în timp real. Acest lucru necesită un pic de cercetare, însă efortul va fi răsplătit.
De asemenea, trebuie să luați în considerare diferitele tipuri de căutări efectuate:
- căutările care nu includ brand-ul;
- căutările care includ brand-ul;
- tipurile de produse precum și atributele și termenii de căutare se corelează cu fiecare dintre acestea;
Titlurile trebuie să fie relevante pentru fiecare tip de căutare, ceea ce se face prin îmbunătățirea keyword-urilor și atributelor utilizate în titluri.
Structura titlurilor nu este optimă
Referindu-ne la primul argument, titlurile trebuie să fie în ordinea corectă, astfel încât cele mai importante informații să apară primele, în cazul în care acestea sunt trunchiate.
Uneori, aranjarea titlului poate fi o problemă, deoarece structura recomandată variază de la un tip de produs la altul.
Dacă nu sunteți sigur cum să vă structurați titlurile este o idee bună să experimentați diferite combinații. Cu toate acestea, fără a putea schimba titlurile la structurile recomandate rapid și scalabil (sute de mii de produse), procesul de ajustare a întregului feed ar putea consuma mult timp. Astfel, vă veți asigura că utilizatorii văd mai întâi atributele pe care le caută.
Nu ați respectat taxonomia de categorii Google
Google Taxonomy e o coloană care se adaugă în feed și indică în cel mai mic detaliu ce tip de produs promovezi, ceea ce ajută la optimizare. Coloana din feed este google_product_category. Se pot defini cu ajutorul subcategoriilor detalii despre produsele tale, în mod cât mai specific. Conturile din România folosesc taxonomia de US.
Pe lângă coloana de mai sus, se mai poate adăuga în feed și coloana de product_type, care ajută la definirea aceleași structuri, conform site-ului.
Să presupunem că aveți pe site o categorie de „îmbrăcăminte”, o subcategorie de „cămăși” și una de „cămăși cu mânecă scurtă”.
În coloana product_type veți avea taxonimia „Îmbrăcăminte -> Cămăși -> Cămăși cu mânecă scurtă”
Bunele practici indică popularea ambelor atribute, însă acestea sunt destul de greu de generat, în special pentru conturi de zeci sau sute de mii de produse.
După cum ați remarcat deja, acest factor joacă un rol important în ceea ce privește atât dezaprobările cât și ad-urile care nu se afișează.
Taxonomia nu este suficient de granulară
Atributele produsului și categoriilor trebuie să fie cât mai granulare posibil, astfel încât să fie facil pentru algoritmii Google să afișeze ad-urile de shopping la căutările relevante ale consumatorilor. Este modul în care aceștia vă vizualizează produsul, așadar textul trebuie să fie cât mai relevant posibil.
Să luăm un alt exemplu – presupunem că vindeți o unghieră din oțel inoxidabil folosind Google Shopping.
În loc de taxonomia de mai jos:
Health & Beauty > Personal Care
Este recomandat să folosiți ceea ce recomandă Google:
Health & Beauty > Personal Care > Cosmetics > Cosmetic Tools > Nail Tools > Nail Clippers
În primul exemplu s-a utilizat corect categoria, dar aceasta nu le indică algoritmilor Google prea multe despre produsul pe care îl vindem. Pentru a targeta consumatorii potriviți cu produsele corecte, aveți nevoie de produse relevante, care sunt încadrate în categoria corectă iar taxonomia este cât mai granulară posibil, așa cum am arătat în al doilea exemplu. Ca și bună practică, Google recomandă cel puțin 3 niveluri de clasificare. Fișierele cu taxonomiile pentru toate țările se găsesc aici.
Trei motive pentru care este posibil ca Google Shopping ads să nu convertească
Imaginile nu generează suficient engagement
Cum știi ce tip de imagine va atrage atenția cumpărătorilor? Cel mai bun mod de a afla ce format de imagine funcționează cel mai bine este să testați anumite combinații pe parcursul unor perioade de timp.
De acord, este o chestie pur subiectivă, însă dacă o imagine atrage mai multe clickuri și conversii decât cealaltă, strategia pe care trebuie să o aplicați este evidentă.
Imaginile nu sunt de o calitate suficient de bună
Unul dintre principalele motive care duc la erodarea încrederii într-un brand este reprezentată de discrepanțele dintre calitatea intrinsecă a produsului și imaginea sau calitățile prezentate în ad-uri.
Imaginea nu coincide cu titlul sau descrierea
Asigurați-vă că imaginea folosită este reală și de înaltă calitate. Este recomandat să folosiți un set complet de imagini pentru a surprinde fiecare unghi a produsului. În acest fel veți oferi o reprezentare atât exactă cât și mai apropiată de realitate.
Descrierile nu sunt suficient de clare
Descrierile trebuie să fie interesante, unice și aliniate cu imaginea brandului tău. Este oportunitatea ta de a convinge cumpărătorul să achiziționeze produsul. Evitați superlativele de genul „cel mai bun”, „cel mai eficient”, „cel mai ușor” sau „cel mai ieftin”, cu excepția cazului în care puteți dovedi acest lucru.
Folosiți un limbaj persuasiv, fiți inteligenți și creativi. Dacă descrierile nu sunt suficient de convingătoare cel mai probabil nu veți reuși să vă diferențiați campaniile de Google Shopping.
Concluzii
Dacă veți testa și implementa o parte din elementele de mai sus este posibil să vedeți rezultate mai bune ale campaniilor de Google Shopping Ads. De asemenea, puteți încerca să generați trafic suplimentar pentru campaniile de shopping prin utilizarea unui CSS extern. Campanii CSS pot rula alături de campaniile de shopping existente. În acest fel veți vă veți dubla vizibilitatea.
Ovidiu Selejan
Postări similare
Lasă un răspuns Anulează răspunsul
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Caută
Ultimele postări
Categorii
- Automation (6)
- Facebook Ads (39)
- Google Ads (39)
- Instagram (7)
- Recenzii cărţi (3)
- SEO (34)
- Strategie On-line (109)
- Website (11)
Stay connected