Actualizat la: februarie 23, 2024

Care sunt zonele recomandate pentru adăugarea cuvintelor cheie în site?

Am încercat în acest scurt ghid să vă indic zonele în care trebuie adăugate cuvintele cheie pe o pagină web pentru o optimizare SEO corectă. Dacă veți respecta rețeta de mai jos nu veți avea probleme de poziționare a articolelor în căutări.

Așadar, care sunt zonele recomandate pentru adăugarea cuvintelor cheie în site:

 • Titlu (Title Tag)
 • Meta Descriere
 • URL
 • Heading-uri (H1, H2, H3, etc.)
 • Conținutul Articolului
 • Descrierea Imaginilor
 • Link-urile Interne

Titlu (title tag)

Este cel mai important loc în care trebuie adăugat cuvântul cheie. Titlul paginii are rol de identificare pentru o pagină web și este primul lucru care apare pe paginile de rezultate ale motoarelor de căutare (SERPs). Mai mult, este aria pe care un utilizator va da da click. Prin urmare, motoarele de căutare precum Google, Yahoo și Bing acordă o importanță foarte mare din punct de vedere SEO acestui câmp.

Dacă nu ai cuvintele tale cheie în title tag, atunci probabil nu te vei clasa în rezultate pentru acel termen. Așadar, fii sigur că ai introdus întotdeauna cuvântul cheie în acest loc.

cuvant cheie in titlu

Este important să introduci cuvântul cheie la începutul acestui câmp, nu la sfârșit. Poziția contează foarte mult în acest caz. Cu cât cuvintele cheie sunt mai aproape de începutul meta title-ului, cu atât sunt considerate mai relevante de motoarele de căutare.

Personal, întotdeauna plasez cuvântul cheie principal la începutul meta title-ului pentru a exploata la maxim beneficiile SEO. Ulterior, încerc să încorporez cuvinte cheie suplimentare în acest câmp, în mod natural.

Ai nevoie de optimizare SEO? Click aici!

Personal nu urmăresc niciodată să rankez o pagină pentru mai multe cuvinte cheie. SEO semantic face o treabă excelentă în a afișa o anumită pagină pentru o căutare similară. Dacă CMS-ul site-ului tău este WordPress, atunci îți recomand să folosești un plugin precum RankMath sau Yoast pentru a ajusta titlurile meta.

Meta descriere

Meta descrierea nu mai este de o vreme un factor direct de clasare pentru Google. Cu toate acestea, această zonă adaugă relevanță cuvintelor cheie pe care oamenii le caută. Mai mult, descrierea meta influențează decizia de a da sau nu click pe un rezultat de căutare.

Așadar, recomandarea mea este să incluzi cuvântul tău cheie în această zonă, pentru ca utilizatorul să considere căutarea cât mai relevantă pentru căutarea lui.

cuvant cheie in meta descriere

În plus, o descriere foarte scurtă despre subiectul pe care îl abordează o anumită pagină, dublată de prezența cuvântului cheie, poate ajuta la influențarea numărului de persoane care dau click pe articolul tău. Și până la urmă, asta e ceea ce contează cu adevărat.

URL

Este recomandat să aveți un URL care oferă vizitatorilor și motoarelor de căutare un indiciu despre ce este vorba într-un articol. URL-ul este unul dintre cele mai importante locuri în care trebuie introdus cuvântul cheie.

Puteți include cuvintele cheie în mai multe zone în URL, însă cel mai bun sfat pe care vi-l pot da din punct de vedere SEO este să nu includeți mai mult de unul (maxim două) cuvinte cheie exact match în URL. În acest fel evitați penalizările, pe motiv de keyword stuffing.

Cel mai simplu mod de a vă optimiza URL-urile pentru SEO este să vă concentrați pe un slug care să fie foarte relevant, clar și ușor de înțeles.

Vă las câteva exemple de-ale mele, ca să înțelegeți cât de simplu abordez această problemă:

 • /principalii-factori-de-clasare-google/
 • /cum-va-evolua-seo-in-2024/
 • /ce-este-google-sge/
 • /ce-este-seo-semantic/

Heading-uri

Heading-urile (H1, H2, H3, etc.) sunt utilizate pentru a organiza structura conținutului. De asemenea, acestea organizează conținutul, astfel încât să fie mai ușor de parcurs și de citit. Puteți folosi heading-uri de la H1 până la H6, dar pentru SEO, în mod practic, se folosesc doar cele de la H1 până la H3, deoarece sunt cele care contează cel mai mult pentru optimizarea SEO.

Cum să inserați corect cuvintele cheie în headings?

Tag-ul H1

H1 este considerat a fi heading-ul antet pentru fiecare pagină. Acesta trebuie să apară o singură dată și să fie în partea de sus a conținutului. Recomandarea este să includeți întotdeauna cuvântul cheie la începutul heading-ului H1. Ca și recomandare, puteți copia titlul meta optimizat pentru SEO în câmpul H1.

cuvant cheie in headings

Tag-urile H2-H3

Puteți include oricâte tag-uri H2/H3 doriți. Cea mai bună practică în acest caz este să folosiți H2 pentru topicurile principale de pe pagină și ulterior, să continuați structurat, cu heading-uri H3.

Strategia SEO pe care v-o recomand este să includeți toate cuvintele cheie vizate cel puțin o dată într-un heading H2 și să folosiți variații sau sinonime pentru heading-urile H3. Desigur, trebuie să evitați supra-optimizarea.

Un lucru esențial de reținut aici este că puteți manipula heading-urile în așa fel încât să apăreți pentru anumite căutări în Featured Snippets.

principalii factori de clasare Google

Prin structurarea conținutului așa cum am explicat mai sus, folosind H2 și H3, oferiți algoritmilor Google exact ceea ce doresc pentru a vă expune conținutul în cele mai relevante poziții din paginile de rezultate ale motoarelor de căutare.

Conținutul articolului

Conținutul unei pagini este printre cei mai importanți factori de clasare Google.

Acest lucru se datorează faptului că, fără un conținut optimizat în mod corespunzător, motoarele de căutare nu vor putea să identifice foarte ușor pentru ce cuvinte cheie vreți să se claseze o anumită pagină.

Prin urmare, mișcarea logică este să faceți lucrurile cât mai ușoare pentru motoarele de căutare, oferindu-i algoritmului exact ceea ce caută din punct de vedere al poziționării cuvintelor cheie.

Care sunt principalele zone dintr-un articol în care trebuie să introduceți cuvintele cheie?

 • în primele 100 de cuvinte ale articolului;
 • de 2-4 ori în conținutul principal al paginii (repartizate uniform);
 • în ultimele 100 de cuvinte ale articolului;

Nu uitați – conținutul trebuie să fie ușor de citit. Scrieți în primul rând pentru oameni, nu pentru motoarele de căutare.

Așa cum am mai spus în articolele mele, chiar dacă pare o densitate insuficientă a cuvintelor cheie în corpul articolului, este una absolut corectă. Nu e nevoie să exagerați.

Descrierea imaginilor

Graficele și imaginile au trei locații pe care le puteți optimiza pentru a cuprinde cuvinte cheie.

 • Titlul imaginii: Vă puteți introduce cuvintele cheie în atributul de titlu al imaginii. Scopul acestui câmp este de a oferi informații suplimentare despre un element grafic, însă poate fi folosit și în scopuri SEO.
 • Eticheta ALT: Eticheta ALT este un element HTML care descrie o imagine pentru un cititor de ecran.
 • Numele fișierului: Puteți introduce cuvintele cheie în numele fișierului.

cuvant cheie in imagine

Link-urile interne

De fiecare dată când creați un link intern spre o altă pagină a site-ului vostru aveți în față cea mai bună oportunitate de a adăuga cuvintele cheie pentru care doriți ca pagina respectivă să se claseze mai bine în rezultatele căutărilor.
Mai jos aveți un exemplu de ancoră text optimizată pentru un anumit cuvânt cheie: numărul ideal de cuvinte cheie de pe o pagină. Puteți observa că am folosit un long tail keyword cu potrivire exactă (exact match). Acest cuvânt cheie este cel pentru care vreau ca pagina spre care trimit acest link intern să rankeze. Sunt sigur că ați văzut acest exemplu de multe ori la mine pe site, în majoritatea articolelor. Folosind acest tip de ancoră veți trimite un semnal direct către Google despre conținutul paginii respective și pentru ce cuvântul cheie ar trebui să se claseze.

Nu folosiți la infinit același anchor text. Ideea este să variați aceste link-uri astfel încât acest efort să nu fie interpretat ca unul prin care încercați să manipulați clasamentele motoarelor de căutare. Acest lucru ar putea duce la penalizarea site-ului.

Strategia pe care o urmez eu este de a roti prin cuvintele cheie țintă pentru care vreau ca o pagină să se claseze. În acest fel evit supra optimizarea prin utilizarea aceluiași cuvânt cheie de prea multe ori. De asemenea, introduc cuvinte suplimentare în link, astfel încât fiecare instanță să difere de exact match.

De exemplu, dacă aș vrea să clasez o postare pe blog pentru cuvântul cheie SEO pentru magazine online  aș putea folosi următoarea strategie de internal linking:

 • Strategii SEO pentru magazine online | 3 linkuri interne
 • Optimizare SEO pentru magazinul tău online | 2 linkuri interne
 • Ghidul complet de SEO pentru magazinele online |2 linkuri interne
 • Tehnici eficiente de SEO pentru magazine online | 1 link intern
 • Descoperă cele mai bune practici de SEO pentru magazinul tău online | 1 link intern

Aceste variații nu doar că diversifică textul în care sunt inserate, dar și ajută la îmbunătățirea SEO prin crearea de linkuri interne relevante și utile.

Concluzii

Este evident că adăugarea cuvintelor cheie în anumite zone ale site-ului este esențială pentru o optimizare SEO eficientă. Respectând recomandările mele veți putea îmbunătăți semnificativ poziționarea articolelor în rezultatele căutărilor.

Zonele cruciale pentru adăugarea cuvintelor cheie includ:

 1. Titlul (Title Tag): Este esențial să introducem cuvintele cheie la începutul titlului paginii, deoarece acesta este unul dintre primele elemente evaluate de motoarele de căutare.
 2. Meta Descriere: Deși nu influențează direct clasarea, includerea cuvintelor cheie aici crește relevanța și poate influența rata de click-through.
 3. URL: Un URL optimizat cu cuvinte cheie relevante ajută la clarificarea temei paginii atât pentru utilizatori, cât și pentru motoarele de căutare.
 4. Heading-uri (H1, H2, H3, etc.): Folosirea cuvintelor cheie în heading-uri organizează conținutul și ajută la sublinierea importanței anumitor secțiuni.
 5. Conținutul Articolului: Plasarea cuvintelor cheie în primele 100 de cuvinte, distribuindu-le uniform în corpul textului și folosindu-le din nou în ultimele 100 de cuvinte, ajută la sublinierea relevanței temei.
 6. Descrierea Imaginilor: Utilizarea cuvintelor cheie în titlul imaginii, eticheta ALT și numele fișierului contribuie la optimizarea SEO.
 7. Link-urile Interne: Varierea anchor text-ului și folosirea cuvintelor cheie relevante în link-urile interne pot îmbunătăți clasarea paginilor vizate.
Nu te-ai putut abona. Vă rugăm să încercați din nou.
Te-ai abonat cu succes.