Actualizat la: februarie 25, 2024

Ștergerea produselor din magazinul online – care este strategia corectă?

Am discutat intens zilele acestea cu o persoană care are un magazin online cu 1200 de produse din care doar 400 îi aduc vânzări. Pe cale de consecință, decizia naturală a fost să elimine din site acele produse pentru a se concentra doar pe cele care îi aduc vânzări. Ușor de zis, însă destul de complicat de luat o decizie, mai ales prin prisma potențialelor penalizări pe care le poți acumula dacă doar ștergi aceste produse și râmai cu 800 de pagini cu erori 404 în Google Search Console. După ce am reflectat asupra celei mai bune soluții, am ajuns să generăm câteva scenarii, pe care vi le prezint mai jos.

Ai nevoie de un magazin online? Click aici!

Listarea produselor ca și out of stock

Acest lucru este cel mai simplu de realizat (și cel mai sigur). Produsele nu sunt șterse, așadar nu vor exista erori 404. Da, ele vor apărea ca fiind cu stoc 0, însă utilizatorii sunt deja în site, așadar e posibil să genereze conversii pentru alte produse.

sold out seki

În exemplul de la care am plecat, este clar că nu e extrem de convenabil să ai listate ca out of stock 800 de produse din 1200. Însă, dacă ați putea să nu asociați acele produse în categorii, cel mai probabil ele nu vor apărea în site decât dacă se cunoaște acel link specific. În cazul în care vorbim de câteva produse (5-10) aceasta este soluția de primă intenție pe care o recomand. Dacă optați pentru această soluție, implementați în aceste pagini o secțiune prin care să direcționați clienții către produse similare, prin oferirea unui cupon de discount, etc.

Ștergerea tuturor paginilor de produs, fără a face redirecționări 301

O soluție brutală este de a șterge toate paginile care nu mai sunt de interes. Aici însă, există o problemă. Google admite că erorile 404 nu vor afecta performanța site-ului și pot fi ignorate, dacă acele pagini nu ar trebui să existe. Însă, dacă aveți backlink-uri spre o pagină care nu există, acest lucru vă va afecta, deoarece backlink-urile sunt un factor de clasare. Așadar, dacă sunteți siguri ca nu aveți link-uri externe spre acele pagini le puteți șterge pur și simplu.

Ștergerea tuturor paginilor de produs, cu redirecționări 301

La toate paginile de produse șterse se vor face redirecționări 301 spre produse sau categorii similare. În acest fel nu veți fi nici penalizați și nu veți pierde nici din SEO juice (link equity). Ca să nu faceți 800 de redirecționări manual, puteți să le grupați în categorii și să rezolvați acest lucru cu regex, fie în RankMath fie în .htaccess.

redirectionare cu

După ce ați trecut de această primă etapă, prin intermediul unui modul care monitorizează erorile 404, trebuie să verificați toate erorile 404 și să le faceți redirecționări. Sugestia mea este ca în prima fază să faceți acest lucru zilnic, urmând ca pe măsură ce link-urile cu erori se mai răresc să vă ocupați de acest aspect o dată pe săptămâna.

Dacă vreți să ștergeți produsele, cel mai probabil veți avea backlink-uri spre acele pagini iar acelea vor returna erori 404 (in mod evident). Ca idee, eu am modificat vreo 30-40 de slug-uri la BlogDigital acum 10 luni și am făcut până la acest moment 160 de redirect-uri 301.

redirectionari blog digital

Așadar, suspectez ca la 800 de produse vorbim de câteva mii sau zeci de mii de redirects într-un interval de 6-12 luni. Este un lucru important, pe care trebuie să îl luați în considerare.

Concluzii

Strategia corectă pentru ștergerea produselor dintr-un magazin online depinde de o serie de factori specifici fiecărui caz în parte. Opțiunea de a lista produsele ca fiind „out of stock” reprezintă o abordare prudentă, menținând paginile active și evitând astfel erorile 404. Aceasta abordare permite redirecționarea clienților către alte produse similare, maximizând potențialul de conversie pe site.

Cu toate acestea, în situațiile în care numărul produselor neperformante este semnificativ, soluția de a șterge paginile produselor poate fi luată în considerare. În acest caz, este vital să analizați prezența backlink-urilor externe și să evitați pierderea „SEO juice” prin redirecționări 301.

Un aspect esențial în acest proces este monitorizarea continuă a erorilor 404, pentru a asigura că redirecționările sunt implementate corect. Implementarea redirecționărilor în grupuri, folosind expresii regulate, poate economisi timp și efort, mai ales în cazul unui număr mare de pagini de produs de gestionat. În concluzie, ștergerea produselor dintr-un magazin online trebuie abordată cu o planificare atentă, având în vedere atât experiența utilizatorului, cât și impactul asupra SEO.

Nu te-ai putut abona. Vă rugăm să încercați din nou.
Te-ai abonat cu succes.