Actualizat la: martie 29, 2024

De ce aveți nevoie de o strategie SEO pe termen lung?

Deoarce, dacă este una corectă, va aduce cu siguranță rezultate. Odată cu îmbunătățirea poziției site-ului în căutările organice, numărul de vizitatori va crește. Pe cale de consecință, mulți dintre acești vizitatori vor ajunge să vă fie clienți. Acesta este obiectivul principal al strategiei SEO!

Ai nevoie de o strategie SEO? Click aici!

Cu toate acestea singura garanție în acest sens este o strategie gândită pe termen lung.  În acest domeniu, rezultatele nu vor apărea în câteva săptămâni. Desigur, unele strategii SEO pe termen scurt pot oferi un impuls în direcția potrivită, dar, la nivel general, strategia trebuie să fie orientată pe termen lung.

Rețineți faptul că optimizarea SEO necesită timp!

De ce trebuie să alocați timp?

Deși poate suna descurajator, nu e posibil să acumulați toată informația relevantă pentru a genera o strategie clară în doar câteva zile. Pentru a obține beneficii reale trebuie să cunoașteți pașii pe care trebuie să îi face în profunzime. După cum puteți vedea mai jos, optimizarea SEO este un proces continuu.

Poziționarea pe prima pagină este un proces de durată

Cu excepția cazului în care aveți activă o campanie de Google Ads, poziționarea pe prima pagina în rezultatele motoarelor de căutare (SERP) nu se întâmplă peste noapte. Dacă în prezent nu aveți o strategie SEO în derulare, ar trebui să vă așteptați să dureze luni de zile până când site-ul vostru va ajunge pe primele pagini. De fapt, poate dura ani de zile, chiar și pentru cel mai optimizat site, să ajungă pe prima poziție în căutările organice.

Chiar dacă vorbim de un timp îndelungat care trebuie dedicat acestei strategii, rezultatul final este unul care merită așteptarea. Rentabilitatea investiției va fi, cu siguranță, una de invidiat. Efortul necesar pentru a ajunge pe prima poziție va părea minor în comparație cu beneficiile ulterioare.

Doar un efort continuu poate aduce rezultatele dorite

Chiar dacă strategia SEO a dar rezultate excelente, optimizarea continuă este cea care contează pe termen lung. Întotdeauna vor exista îmbunătățiri care pot fi implementate pentru a genera o rentabilitate mai bună a strategiei SEO. Însă, este important să nu le treceți cu vederea! Dacă omiteți să le aplicați, puteți permiteți competitorilor să vă depășească în poziționări.

Unul dintre cele mai importante procese în această strategie este cel al generării de conținut.  Adăugând în mod constant conținut nou, puteți menține site-ul în căutările relevante.

Strategia SEO – o continuă evoluție și adaptare

În acest domeniu, întregul proces de optimizare și poziționare se poate dovedi irelevant în câteva ore. Google schimbă constant modul indexare al căutărilor. De aceea ne revine sarcina să adaptăm strategiile SEO la aceste schimbări. Ceea ce a funcționat inițial, se poate dovedi total irelevant ulterior. Tocmai de aceea, procesul strategic trebuie adaptat continuu. Trebuie să fiți întotdeauna pregătiți să schimbați lucrurile atunci când este nevoie. O strategie SEO pe termen lung înseamnă întotdeauna deschiderea spre a face modificări semnificative, în termen scurt. Aceasta este normalitatea în cadrul strategiei de optimizare pentru motoarele de căutare.

Cum să vă planificați strategia SEO pe termen lung

Totul se rezumă la planificare. Trebuie să începi dintr-un punct, iar acesta este planul în sine. Utilizați  lista de mai jos pentru a vă asigura că strategia voastră pe termen lung include toate elementele esențiale SEO.

1. SEO tehnic

Alocați-vă timp pentru a pregăti toate aspectele tehnice ale site-ului vostru web, astfel încât să puteți avea cel mai bun start. Vedeți mai multe detalii în acest articol.

2. Nu pierdeți din vedere utilizatorul

Este normal să vă doriți ca site-ul vostru să arate incredibil! Însă, înainte de a începe să căutați metode de implementare ale celor mai recente modele de design web, luați în considerare modul în care utilizatorul va interacționa cu produsul finit. Scopul este să aveți un site optimizat corespunzător și un funnel corect implementat.

3. Planificați-vă strategia pentru cuvintele cheie

Una dintre cele mai importante etape de început este o cercetare solidă a cuvintelor cheie care pot ajuta site-ul vostru să se poziționeze cât mai sus în căutări în funcție de termenii relevanți! Numai așa veți putea să ajungeți la audiența potrivită.

Keyword Reseach BlogDigital

4. Generați conținut original și de calitate

Aveți nevoie de conținut pe care motoarele de căutare să îl recunoască ca fiind original și relevant. Doar acele texte vor fi apreciate cu adevărat de vizitatori. Mai mult decât atât, și alte site-uri vor avea suficientă încredere în conținutul vostru pentru a afișa un link spre pagina voastră.

5. Utilizați link-uri interne cât mai simple

Atât algoritmii motoarelor de căutare cât și utilizatorii vor aprecia un site care are o structură clară. Link-urile interne trebuie să fie bine structurate iar navigarea în site să fie una facilă.

6. Link building (link-uri externe)

Conținutul ar trebui să fie suficient de relevant pentru ca și alte site-uri să posteze un link spre pagina, produsul sau articolul vostru de blog. Însă, mai puteți apela și la o altă strategie care de obicei aduce  rezultate bune în materie de link-uri spre site. Această strategie este „guest post”. Căutați o persoană cu influență din domeniul în care activați și propuneți-i să scrie un articol la voi pe blog. Rezultatele nu se vor lăsa așteptate!

7. Căutați întotdeauna modalități de îmbunătățire

Acest pas este cel mai esențial, deoarece strategia SEO este un proces continuu de adaptare și îmbunătățire a poziționării organice în căutări.

Drumul spre perfecțiune

Fiecare dintre acești pași reprezintă mult mai mult decât o simplă sarcină unică. Ajustarea trebuie să fie continuă. Tocmai de aceea, strategia SEO trebuie să fie un proces continuu. Nu uitați, există întotdeauna îmbunătățiri pe care le puteți implementa!

Nu te-ai putut abona. Vă rugăm să încercați din nou.
Te-ai abonat cu succes.