Actualizat la: februarie 6, 2023
SEO pentru E-commerce
Care este strategia SEO pentru E-commerce? Când vine vorba de comerț electronic ar trebui să încorporați din start o optimizare pentru motoarele de căutare (SEO) în conținutul pe care îl generați pentru descrierea produselor sau a categoriilor din site-ul web.
Acesta este principalul mod în care vă veți diferenția de concurență. Competiția pe acest segment devine tot acerbă. Pe cale de consecință, conținutul de calitate, original, precum și clienții care vă pot găsi facil în mediul online vor duce la rate de conversie mai mari.
Datele recente arată că o strategie SEO corectă vă poate ajuta să vă creșteți afacerea și să ajungeți la un procent cât mai mare din potențialii clienți. Shopify consideră că piața globală a comerțului electronic va ajunge la 4,5 trilioane de dolari până în 2021. Așadar, piețele sunt în continuă creștere și ar trebui să profitați de acest lucru.
Strategia SEO corectă pentru e-commerce
După cum știți deja, algoritmul Google clasează site-urile în funcție de relevanța conținutului, deci implicit a cuvintelor cheie incorporate în acesta. Și în cazul altor motoare de căutare, cu algoritmi diferiți, se aplică principii similare.
Așadar, este important să vă structurați site-ul de E-commerce pentru a vă poziționa ca expert pe nișa în care activați. Dintre modalitățile disponibile se diferențiază: articolele de blog, podcast-urile sau materialele video. Însă, cheia succesului este regularitatea! Faceți un plan editorial pe cel puțin trei luni și încercați să vă țineți de el.
Incorporați cuvintele cheie relevante pentru afacerea voastră în conținutul pe care îl creați. Acest tipuri de materiale vor educa clienții despre produsele sau serviciile voastre. Blogurile pot include subiecte legate de produsele pe care le vindeți, modul de utilizare al acestora precum și alte subiecte conexe relevante legate de aria în care activați.
De exemplu, acest magazin online oferă spre vânzare instrumente de îngrijire premium pentru unghii. Însă, cea mai accesată pagina din site este un articol de blog în care se discută despre tratamentul unghiei incarnate.
Alegeți cu atenție cuvintele cheie
Cu cât cuvintele cheie pe care le alegeți sunt mai generale, cu atât concurența va fi mai acerbă. Aceasta este o regulă generală pentru orice tip de afacere, nu doar pentru magazinele on-line. Jucătorii mari din domeniul comerțului electronic, (Emag, Domo, etc.), au șanse mult mai mari să se claseze în top pentru un cuvânt cheie general.
Urmăriți întotdeauna să vă clasați cât mai sus pentru long tail keywords, care sunt fraze specifice, cu căutări reduse dar rate de conversie mai mari, datorită specificității lor. Aceste tipuri de keywords sunt apanajul clar al nișelor. Chiar dacă adresabilitatea este una redusă la prima vedere, internetul este suficient de extins și cu siguranță vă veți găsi publicul țintă.
Instrumente SEO pentru e-commerce
Nici o persoană nu poate gestiona partea de SEO fără ajutor. Diferite instrumente vă pot ajuta să determinați ce cuvinte cheie să urmăriți și care sunt cuvintele ideale.
Un tool gratuit care poate fi utilizat este Google Analytics. Procedura de utilizare al acestuia este destul de ușoară. Nu ar trebui să întâmpinați probleme.
Personal eu mă ghidez și după rezultatele oferite de Ubersuggest (tot gratuit). Îmi place faptul că platforma oferă sugestii legate de dificultatea SEO pentru anumite cuvinte cheie.
Cu referire directă la secțiunea și exemplul de mai sus, vă rog să observați diferența între două cuvinte cheie: unul generic și altul long tail.
Cuvântul generic, „unghieră”, are dificultate SEO de 31, pe când cel extins, „unghieră din oțel inoxidabil” are o dificultate SEO de 4.
De asemenea, volumul de căutări pentru acest cuvânt este extrem de mic, așadar, șansa să convertiți pe acest cuvânt sunt foarte ridicate.
Structura site-ului web
Asigurați-vă că aveți conținutul organizat într-un mod structurat. Este recomandat să aveți diferențiate clar paginile de categorii, titluri și subtitluri pentru diferite categorii de produse, etc. În acest fel, utilizatorul poate naviga cu ușurință în site.
Păstrați meta descrierile scurte și încorporați cuvinte cheie legate de produsele sau serviciul vostru. Actualizați întotdeauna meta descrierile deoarece ele sunt primele care apar în motoarele de căutare și ele trebui să reflecte cât mai clar oferta voastră.
Exploatați cât mai multe platforme
Google, chiar dacă este lider autoritar în preferințele utilizatorilor, nu este singurul motor de căutare pe care îl puteți utiliza pentru a vă creste poziționarea organică. Aveți la dispoziție alternative viabile. Trebuie să încercați să vă clasați pe primele pagini și în cadrul acestor platforme.
Site-urile de socializare, precum Pinterest, au motoare de căutare proprii care indexează pozele din platformă. Acestea sunt alternative care se pot dovedi viabile pentru a interacționa cu oamenii în timp real. În Pinterest, utilizatorii își salvează (pin) imaginile și produsele care le plac. Așadar, puteți să vă formatați imaginile și postările legat de cuvintele cheie care însoțesc aceste imagini. În unele cazuri, puteți găzdui chiar și un magazin online pe site, cu un cont de business. Acest lucru poate fi posibil și pe site-uri mai puțin cunoscute, cum ar fi Pillowfort.
Prin teste succesive veți putea afla ce platforme vă oferă cele mai mari rate de conversie. Anunțurile pe Facebook sunt considerate utile și pot aduce rezultate bune, așa cum am arătat aici. Twitter este o altă opțiune pentru publicitate și distribuție de conținut.
Păstrați cel puțin un cont activ de social media și răspundeți cât de rapid posibil clienților care au întrebări.
Utilizați cuvinte cheie în postări pentru a spori notorietatea brand-ului. De asemenea, este important să gestionați review-urile negative sau reclamațiile în mod regulat. Toate aceste lucruri sunt de mare ajutor pentru strategia integrată SEO pentru e-commerce.
Cum valorificați rezultatele căutării pe rețelele sociale?
Plasați cuvintele cheie relevante în titlurile și conținutul vostru, astfel încât motoarele de căutare ale rețelele sociale să îl poată identifica. Puteți avea surpriza să aveți conversii directe de la persoane interesate. Asigurați-vă că afacerea voastră este prezentă pe aceste rețele și că puteți satisface nevoile clienților voștri. De asemenea, stați departe de conținutul spam. Algoritmii Google vor identifica imediat tentativa de a folosi un cuvânt cheie doar pentru a vă clasa în vizualizări. Pe cale de consecință, site-ul vostru va fi penalizat.
Ovidiu Selejan
Postări similare
Lasă un răspuns Anulează răspunsul
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Caută
Ultimele postări
Categorii
- Automation (6)
- Facebook Ads (39)
- Google Ads (39)
- Instagram (7)
- Recenzii cărţi (3)
- SEO (34)
- Strategie On-line (109)
- Website (11)
Stay connected