Actualizat la: iunie 5, 2024
9 strategii de creștere a vânzărilor magazinelor online
Pentru că am făcut tot felul de strategii pentru diverse afaceri online în această perioadă am zis să vă las și vouă câteva idei care sigur o să vă ajute. Considerați aceste idee ca fiind niște propuneri care se pot reflecta ulterior în campaniile voastre de promovare, awarness sau comunicare.
Pe scurt, aceste 9 strategii de creștere a vânzărilor magazinelor online sunt:
- Happy Hour
- Reduceri instant
- Vinerea verde
- Reduceri nocturne
- Transport gratuit la toate comenzile
- Reduceri de 10%-15% la toate articolele dintr-o categorie
- Voucher pentru înregistrare la newsletter
- Reducere/voucher la crearea unui cont în site
- Promoții Paști/Crăciun/Black Friday
Ai nevoie de un magazin online? Click aici!
Ceea ce vedeți mai jos sunt niște propuneri, care au menirea să dea drumul la imaginație. Unele pot fi viabile, altele nu. Până la urmă tu îți cunoști cel mai bine afacere și știi unde poți să mai cobori prețurile, dacă ai sau nu adaos suficient de mare ca să poți oferi reduceri și așa mai departe. Procentele pe care le vehiculez mai jos sunt pur orientative. De aceea am și folosit intervale.
Pe scurt, am avea următoarele scenarii.
Happy Hour
În fiecare zi, timp de o oră care va fi aleasă aleatoriu, toate produsele din magazinul online vor avea o reducere de 10%-15%.
Reduceri instant
Reduceri 10%-15%-20% la toate produsele/categoriile, valabile doar în zilele de miercuri și joi de exemplu, de la 18:00 la 22:00. Puteți face o analiză în site pentru a vedea zilele în care vânzările sunt cele mai reduse și testați promoția în acele zi, ca și primă intenție.
Vinerea verde
La orice comandă care va fi plasată vinerea i se va aplica un discount procentual în funcție de amprenta de carbon a vehiculului cu care e livrată. Desigur, trebuie găsită a analogie care să fie rentabilă atât pentru voi cât și pentru client. Sugestia mea este să calculați ponderat – dacă județul în care livrați este situat la 400 de km de voi să acordați un discount de 20%, dacă e la 300 km de 15% și așa mai departe. FedEx are un astfel de calculator, dacă sunteți interesați să aflați mai multe date.
Reduceri nocturne
La orice comandă plasată între 22:00 și 04:00, clienții pot primi un voucher de 20-30-50 de RON la cumpărăturile viitoare sau o reducere care se aplică pe loc.
Transport gratuit la toate comenzile
Dacă nu ai transport gratuit în mod standard, poți opta pentru introducerea acestui tip de fidelizare al clienților. De exemplu, puteți alege să oferiți transport gratuit în fiecare al 4-lea weekend din lună sau în momentul în care clientul plasează, de exemplu, a treia comandă pe site.
Reduceri de 10%-15% la toate articolele dintr-o categorie
Această reducere poate fi aplicată într-un interval mai larg, de exemplu o săptămâna, dar merge bine și peste weekend-uri. Dacă rulați și campanii de promovare trebuie să vă asigurați că suplimentați și bugetele, ca să aduceți cât mai mult trafic în site.
Voucher pentru înregistrare la newsletter
Este deja o practică standard, însă am mai văzut site-uri care nu se folosesc de newsletter. În anii viitori datele primare vor fi extrem de relevante, de aceea vă încurajez să vă creșteți numărul de abonați la newsletter.
Reducere/voucher la crearea unui cont în site
Aici puteți avea abordări diferite – fie oferiți o reducere instant la comanda în curs fie oferiți un voucher pentru o comandă viitoare.
Promoții Paști/Crăciun/Black Friday
Înainte de marile evenimente de tipul celor de mai sus, încercați să aveți o perioadă de awarness pe social media și în campaniile de newsletter. Oamenii sunt ocupați și dacă trimiteți doar o singură informare s-ar ptuea să nu fie suficient.
Cum implementați corect aceste strategii?
La ce aspecte trebuie să fiți atenți în momentul implementării:
- Faceți un plan pe cel puțin trei luni în care să știți care sunt perioadele în care vor fi implementate aceste strategii;
- Decideți durata pentru fiecare strategie (weekend, săptămâna, zi);
- Trebuie să vă coordonați foarte bine în momentul în care stabiliți structura, deoarece mesajul trebuie să fie același în mediile: bannerele de reducere din site trebui să fie în sincron cu textele din campaniile Google Ads și/sau cu bannerele din Facebook/Instagram;
- Să vă asigurați că implementările tehnice sunt realizate în site – de exemplu, reducerile la categorii/produse sau transport gratuit, înainte de a trimite newsletter-ul sau a schimba campaniile de promovare;
- Campanii de email marketing la toată baza de date, cu fiecare promoție în parte. Efortul nu e mare (un banner și un scurt text) pentru conversiile care pot fi generate;
- Să vă folosiți de Facebook pentru a face remarketing la toate aceste campanii;
Vrei un audit gratuit al campaniilor de promovare? Click aici!
Concluzii
În concluzie, strategiile discutate mai sus depind de o planificare atentă, menținerea coerenței în mesajele de marketing pe toate canalele și adaptarea infrastructurii tehnice a site-ului pentru a fi în rezonanță cu implementările respective. Este vital să ajustați și optimizați continuu aceste strategii pe baza feedback-ului și a performanței bugetelor alocate, pentru a vă asigura că nu pierdeți bani.
Ovidiu Selejan
Postări similare
2 Comments
Lasă un răspuns Anulează răspunsul
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Caută
Ultimele postări
Categorii
- Automation (7)
- E-commerce (28)
- Facebook Ads (44)
- Google Ads (51)
- Instagram (7)
- Recenzii cărţi (4)
- SEO (58)
- Strategie On-line (153)
- Tools (1)
- Website (12)
[…] 9 strategii de creștere a vânzărilor magazinelor online […]
[…] 10 lucruri pe care să le iei în calcul când deschizi un magazin online De ce dau faliment magazinele online? Cum măsurăm succesul unei afaceri online? Cum calculez bugetul de marketing online? Care sunt costurile unei afaceri online? 9 strategii de creștere a vânzărilor magazinelor online […]