Actualizat la: februarie 3, 2023

Ce este Google Display Ads?

O strategie publicitară de direcționare în funcție de locație, folosind Google Display Network, vă oferă garanția faptului că anunțurile apar doar în locațiile geografice selectate.

Prin locații mă refer la:

  • anumite țări
  • zone din interiorul unei țări
  • o rază definită în jurul unei locații
  • grupuri de locații specifice

Cu această funcție, vă puteți concentra efortul doar în zonele în care este cel mai probabil să identificați potențiali clienți. Cel mai important aspect este că aveți posibilitatea să limitați apariția anunțurilor în alte zone decât cele prestabilite. Odată ce ai definit publicul țintă, poți începe să te gândești prin ce modalități ajungi la el.

Unele dintre cele mai bune moduri de a utiliza direcționarea în funcție de locație sunt analiza cuvintelor cheie dar și considerarea unor factori precum destinația, interesul și datele demografice.

Haideți să aflăm mai multe despre specificul acestui tip de promovare prin rețeaua de display.

Considerații privind cuvintele cheie

Localizarea cuvintelor cheie este esențială. Aceasta înseamnă alegerea cuvintelor cheie, cum ar fi „service Iphone” și adăugarea locației voastre.

Haideți să vedem câteva exemple în acest sens:

  • Service telefoane Cluj
  • Curățare covoare București
  • Cramă Constanța

Asigurați-vă că acestea apar în mod natural, așa cum ar fi ele căutate de publicul vostru țintă. Este recomandat să selectați cuvinte cheie relevante pentru un „ad group” întreg, nu pentru un singur anunț.

Cu Google Ads, puteți utiliza targetarea contextuală pentru a identifica audiențele interesate de produsul sau serviciile voastre. Dacă urmați această strategie, probabilitate de a avea conversii crește.

De asemenea, Google poate asocia cuvintele cheie din campaniile voastre cu cele alor alte site-uri complementare, dar cu rate de conversii mai mari.

Acest lucru duce la afișarea anunțurilor voastre pe site-uri accesate de persoanele interesate de serviciile și produsele pe care le oferiți. În acest fel, creșteți continuu baza de potențiali clienți, iar șansele ca aceștia să convertească sunt mai ridicate.

Considerații privind plasarea reclamelor

În rețeaua de display puteți selecta o serie de site-uri web sau doar un singur site pentru afișarea anunțurilor voastre. Desigur, aveți opțiunea de a selecta audiențele.

Aveți posibilitatea să afișați anunțul pe:

  • anumite pagini web
  • site-uri mobile
  • jocuri
  • videoclipuri online
  • aplicații

Desigur, aceste opțiuni sunt posibile dacă alegeți plasarea manuală (manual placement).

De asemenea, puteți exclude anumite site-uri care nu credeți că sunt relevante pentru anunțurile voastre.

Considerații legate de interes

După cum îi sugerează și numele, direcționarea în funcție de interes vă permite să afișați anunțurile voastre persoanelor interesate de serviciile și produsele pe care le oferiți sau celor care sunt implicate în activități legate brand-ul vostru.

Există trei categorii de direcționare în funcție de interes, care sunt preselectate de Google. Acestea includ:

  • Affinity Audience: 80 de grupuri preselectate pe baza hobby-urilor și intereselor persoanelor
  • Custom Affinity Audience: puteți crea o audiență specifică, utilizând cuvinte cheie pentru a crește specificitatea
  • In-Market Audience: identificați clienții care caută activ servicii sau produse precum cele oferite de voi

Considerații demografice

Folosind această opțiune, puteți să direcționați anunțurile spre persoanele care se încadrează cu cea mai mare probabilitate în publicul vostru țintă (părinți, un anumit gen, vârstă, etc.).

Dacă alegeți să vă concentrați asupra audienței vă recomand să nu selectați manual site-urile pe care să apară anunțurile.

Concluzii

După cum puteți vedea, există mai multe moduri în care puteți utiliza Google Display Ads pentru a face ca produsele și serviciile voastre să fie direcționate spre persoanele care sunt mai susceptibile de a fi interesate de ceea ce oferiți. Utilizând aceste opțiuni de segmentare a audiențelor după interese și demografie, puteți identifica potențiali clienți și, în mod evident, genera mai multe conversii. De asemenea, aveți în vedere o alocare realistă a bugetului inițial, după cum am arătat în acest articol.