Actualizat la: iulie 1, 2021

Începând cu luna august 2020, Google își actualizează termenii și condițiile de utilizare. Google va interzice  promovarea pentru produsele spyware care pot fi încadrate ca tehnologie de supraveghere, în campaniile Google Ads. Această regulă se aplică la nivel global și este valabilă și pentru campaniile de shopping.

Ce se schimbă? Începând cu 11 august 2020, se va actualiza politica de utilizare “Products that enable dishonest behavior”. Acestei politici se supun deja produsele și serviciile concepute pentru a induce în eroare utilizatorii, cum ar fi:

  • produse care pot oferi utilizatorilor acces neautorizat la sisteme și dispozitive de hacking, bruiaj;
  • dispozitive de interceptare;
  • eseuri ale studenților;
  • produse cu click invalid;

blogdigital monitorizare audio

Ca urmare a acestei actualizări, companiile nu vor putea să promoveze serviciile sau produsele spyware care le permit anumitor indivizi să urmărească sau să monitorizeze o altă persoană sau activitățile lor fără autorizarea acestora.

Exemple de produse spyware care se încadrează în categoriile mai sus menționate sunt:

  • Spyware/malware care poate fi utilizat pentru a monitoriza apeluri telefonice sau istoricul de navigare;
  • Echipamente de supraveghere, cum ar fi camerele de luat vederi, microfoane, camere video auto, etc.;
  • Dispozitive monitorizare GPS, comercializate special pentru a spiona sau urmări alte persoane fără acordul acestora;

blogdigital monitorizare video

Există soluții?

Ne putem aștepta ca agențiile să exploateze breșe prin modificarea textelor anunțurilor din campanii, deoarece politica vizează exclusiv produsele comercializate cu intenția expresă de spionaj.

Politica nu se aplică produselor pentru monitorizarea bebelușilor sau a serviciilor de investigații private (detectivi particulari). Nu știm cum vor fi afectate produsele care fac parte din categoria camerelor de supraveghere pentru animalele de companie.

Dacă promovați în prezent aceste tipuri de produse prin intermediul Anunțurilor Google, eliminați-le din feed-urile și campaniile voastre până în 11 august 2020, sau riscați suspendarea contului. Cei care încalcă noua regulă vor primi un avertisment cu cel puțin șapte zile înainte ca Google să înceapă să suspende conturile.

De asemenea, Google va interzice și știrile false legate de COVID-19, începând cu 18 August.

Sfat

Dacă aveai în plan să vinzi în magazinul tău online produse spyware, cred că e mai indicat să reconsideri strategia de viitor.

Nu te-ai putut abona. Vă rugăm să încercați din nou.
Te-ai abonat cu succes.