Actualizat la: decembrie 23, 2023

Este PDFgear alternativa gratuită la Adobe Pro DC?

Dacă sunteți în căutarea unui alternative gratuite la Adobe Pro DC, vă recomand să încercați PDF Gear. Este un editor PDF care oferă majoritatea funcțiilor pe care le are și Adobe Pro DC însă fără costul lunar de rigoare. Îl folosesc pe una dintre stații de o vreme și consider că își face treaba în mod decent.

Care sunt principalele opțiuni ale PDFgear?

Nu o să trec prin toată lista de opțiuni pe care le aveți la dispoziție, pentru asta găsiți informații destul pe net. În schimb, o să punctez ceea ce cred că e relevant ca și funcționalități pentru un utilizator mediu-avansat.

Unificarea fișierelor PDF (merge files)

Procedura e super simplă – selectezi fișierele pe care dorești să le unești în același document și calea unde vrei să le salvezi. Partea interesantă este că poți selecta ce număr de pagini din fiecare document să fie inclus în fișierul consolidat.

PDF Gear Merge PDF
Ce nu are, sau nu am găsit eu, este integrarea acestei funcții în meniul contextual din Windows – atunci când dai click dreapta pe o serie de fișiere în Windows Explorer și îți apare opțiunea de Combine files in Acrobat.

Abobe Pro DC meniu

Similar cu opțiunea de merge files funcționează și cea de split files.

Conversie diverselor tipuri de fișiere

Poți converti cu ușurință foarte multe tipuri de fișiere (Word, Excel, PPT) în PDF. La fel, opțiunea poate fi folosită în bulk (pentru un număr mare de fișiere)

PDF Gear Principalele optiuni

Adnotări

Opțiunea de Annotate funcționează destul de bine, nu cred că ar fi necesare alte artificii pentru un utilizator obișnuit.

PDF Gear Anotari

Manipularea paginilor dintr-un document

Dacă aveți un document cu mai multe pagini, meniul Page vă permite să manipulați foarte simplu acele pagini – le selectați printr-un simplu click și ulterior le puteți șterge, unifica, extrage și așa mai departe. Procesul este foarte similar cu cel din Adobe Pro DC (și la fel de facil).

PDF Gear Organizare Pagini
Funcție de editare PDF

Vă puteți face treaba cu ea atât timp cât nu interveniți extensiv pe text. Nu negociază prea bine depășirile de linie, acolo unde de exemplu doriți să inserați mai multe cuvinte. Similar și în cazul în care doriți să introduceți o linie nouă (folosind Enter) sau să reașezați anumite propoziții pe o linie nouă.

PDF Gear Editare

Vor apărea suprapuneri, pe care le puteți negocia doar prin repoziționarea manuală a casetelor de text. În imaginile de mai jos am indicat exact unde puteți avea probleme de acest fel.

Funcție de OCR integrată

Funcție de recunoaștere a textului funcționează absolut decent. Puteți selecta paragrafele pe care doriți să le extrageți într-un text editabil și ulterior copia într-un alt document.

PDF Gear OCR

Există și o funcție de Extract Text, nu îi dau seama care este diferența între cele două – mie mi se pare că fac același lucru.

Chatbot integrat

Partea de chatbot (AI driven, denumit ChatPDF) mi se pare bine integrată – pentru documentele în engleză, desigur. În română nu se descurcă prea bine. Spre exemplu, am deschis un PDF care se numește Digital marketing strategy guide intermediate level. Instantaneu, chatbot-ul mi-a făcut un rezumat al acestui ghid și mi-a sugerat ce alt tip de întrebări aș putea să îi pun.

PDF Gear ChatPDF

Numărul de mesaje este limitat la 50 de mesaje pe zi, din cauza limitărilor API ale OpenAI.

Semnătură digitală și formulare

Programul are și funcție de semnătură digitală a documentelor și crearea de formulare. Nu am folosit nici una din aceste opțiuni, așadar nu vă pot spune dacă acestea funcționează așa cum ar trebui sau nu. Mai multe detalii puteți găsi aici.

Concluzii

Este PDFgear alternativa gratuită la Adobe Pro DC? Având în vedere că este un program total gratuit, cred ca PDF Gear poate fi folosit cu succes de marea majoritate a utilizatorilor. Se descurcă de minune la sarcinile de tipul split/merge/conversii și adnotări pe text. Partea de OCR funcționează și ea foarte bine. Nu excelează la partea de editare, însă vă puteți face treaba cu el. Așa cum v-am spus mai sus, nu am folosit partea de semnătură și form-uri.

Nu te-ai putut abona. Vă rugăm să încercați din nou.
Te-ai abonat cu succes.