Actualizat la: mai 18, 2024

Cum se promovează un loc de joacă pentru copii?

Pentru promovare, sugerez un mix între Google Ads și Facebook Ads, testând diverse tipuri de campanii pentru a vedea care funcționează cel mai bine. Printre acestea se numără Search, Display și Performance Max pe Google, precum și campanii de call, trafic direct în site, postări promovate și campanii de conversie pe Facebook. Un alt aspect extrem de relevant pentru succesul unui loc de joacă pentru copii este prețul. Acesta trebuie să fie competitiv și corelat cu gama de activități și jocuri oferite. Dacă prețul este similar cu alte locații care oferă mai multe opțiuni, este necesară o repoziționare.

Acest articol a pornit de la un audit pe care l-am făcut zilele trecute pentru o locație care se ocupă de petreceri pentru copii. Plângerea proprietarului era legată de numărul extrem de mic de rezervări pe care îl are în comparație cu competiția lui. Competiția lui este alcătuită și din câțiva prieteni, așadar datele pe care ni le-a transmis erau reale.

Pe scurt, plângerea era legată de numărul de rezervări la contul pe care l-am auditat, care era de câteva ori mai mic în comparație cu cele ale celorlalte locații.

Cum campaniile erau configurate corect și bugetele erau în limitele normale pentru a avea pretenții pentru performanțe decente, ne-am gândit să analizăm puțin și alte aspecte ale afacerii, nu numai strict ceea ce vedeam în conturile de publicitate.

Apropo, dacă ai nevoie de audit al campaniilor tale de promovare sau de o consultanță digitală la nivel de afacere, dă-ne de veste. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de aici.

Ce elemente ale afacerii am analizat?

Ceea ce am descoperit după ce am analizat peste 25 de business-uri similare din același domeniu este destul de interesant. Așadar, dacă vă decideți să deschideți un loc de joacă pentru copii, încercați să parcurgeți lista de mai jos și să acordați o notă fiecăruia dintre punctele descrise, pe care ulterior s-o ponderați cu importanța acestuia.

Pe românește, din analiza noastră, locația este cea mai importantă, așadar ponderea acestei note ar trebui să fie mult mai mare decât a, să spunem, numărul de metri pătrați pe care îl are spațiul.

Haideți să vedem la ce ar trebui să fiți atenți:

 1. Locația geografică: cât de accesibilă este locația voastră comparativ cu a competitorilor?
 2. Activități outdoor: activitățile în aer liber sunt foarte importante în perioada mai-septembrie și pot atrage un număr mare de clienți. Dacă aveți doar o sală indoor, lucrați la oferta de preț sau oferiți opțiuni/pachete suplimentare.
 3. Servicii incluse în pachet: aici mă refer la fotograf profesional, numere de magie, clown și așa mai departe. Asigurați-vă că pachetul vostru include câteva selling points care sunt relevante pentru părinți.
 4. Opțiuni diverse de entertainment: aveți pereți de escaladă, Laser tag, Playsation, tobogan cu bile și așa mai departe?
 5. Prețul: dacă prețul pe care îl practicați este apropiat cu cel al spațiilor care oferă o gamă mult mai variată de activități și jocuri (Playstation, laser tag, VR,  Xbox), atunci trebuie să vă repoziționați – mai mult detalii în secțiunea de mai jos.

Alte articole relevante:

Cum se compară locul tău de joacă pentru copii cu altele?

Haideți să luăm un exemplu, pentru că e mai relevant. Considerăm factorii de mai sus (lista poate fi însă mult mai lungă) și alocăm o notă de la 1 la 5 pentru fiecare factor.

Să presupunem că:

 • Locația mea nu e prea bună, fiind la periferie;
 • Nu există activități outdoor;
 • Este doar o opțiune de entertainment (tobogan cu bile);
 • Este număr de magie, dar nu există fotograf și clown;
 • Prețul e puțin cam mare.

Haideți să notăm fiecare factor:

 • Locația geografică: 2 (nu e prea bună)
 • Activități outdoor: 1 (nu sunt activități outdoor)
 • Servicii incluse în pachet: 2 (doar număr de magie, fără fotograf și clown)
 • Opțiuni diverse de entertainment: 3 (tobogan cu bile)
 • Prețul: 2 (puțin cam mare)

Nu vă plictisesc cu calcule matematice, le puteți vedea în imaginea de mai jos. Dacă doriți să vă faceți propriile calcule, puteți descărca fișierul de aici.

analiza afacere loc de joaca pentru copii

Observăm că media ponderată pentru evaluarea locului de joacă este aproximativ 1.89. Acest rezultat indică o evaluare generală scăzută, sugerând că locul de joacă ar putea beneficia de îmbunătățiri semnificative în diverse aspecte pentru a deveni mai atractiv și competitiv.

Ce alte servicii ați putea include în oferta voastră?

 • Oferte pentru evenimente speciale: evenimente tematice, cum ar fi petreceri de Halloween, Crăciun, Paște sau zile de naștere personalizate.
 • Zone de relaxare pentru părinți: amenajați o zonă confortabilă pentru părinți, cu acces la Wi-Fi, cafea și reviste, unde aceștia se pot relaxa în timp ce copiii se joacă.
 • Abonamente lunare: oferiți abonamente lunare sau anuale care să includă acces nelimitat la locul de joacă și reduceri la evenimente speciale.
 • Proiecții de filme: organizați seri de film pentru copii, unde aceștia pot viziona filme de animație într-un mediu sigur și confortabil.
 • Servicii de catering: oferiți opțiuni de catering sănătoase și adaptate copiilor pentru evenimente și petreceri.
 • Zile tematice săptămânale: introduceți zile tematice (care nu trebuie să fie neapărat zile de naștere, pentru a vă mări baza de clienți.

Cum vă promovați locul de joacă pentru copii?

 Dacă tot am făcut micul plan de mai sus, ar fi păcat să nu îl promovăm. Haideți să vedem o structură simplă dar eficientă, atât pentru Google cât și pentru Facebook & Instagram.

Campanii Google Ads pentru promovarea locurilor de joacă pentru copii

Prin utilizarea Google Ads poți testa diverse tipuri de campanii pentru a vedea care funcționează cel mai bine pentru afacerea ta.

În general, noi testăm cam tot apanajul disponibil: Search, Display și Performance Max, cu diferite tipuri de setări.

 • Search:
  • Dacă o persoană caută „locuri de joacă pentru copii în București”, anunțul va apărea în partea de sus a rezultatelor căutării – dacă există buget suficient, desigur. Textul anunțului poate fi: „Descoperă cel mai distractiv loc de joacă pentru copii din București! Programează-ți petrecerea acum.”
 • Display:
  • Banner care promovează locul tău de joacă, afișat pe site-uri populare pentru părinți sau pe bloguri de parenting. Bannerul ar trebui să includă imagini de la petreceri reale de la locul de joacă și un mesaj de tipul: „Vino să te distrezi la cel mai frumos de joacă pentru copii din oraș!”
 • Performance Max:
  • O campanie Performance Max ar putea combina anunțuri text, display și video, afișându-le pe YouTube, în rețeaua Display și în căutări Google. Un astfel de anunț video ar putea arăta activitățile și facilitățile locului de joacă, încheind cu un îndemn la acțiune: „Vizitează-ne și bucură-te de o zi plină de distracție alături de copii!”

Campanii Facebook Ads pentru promovarea locurilor de joacă pentru copii

Facebook Ads vă permite să testați campanii de call, trafic direct în site, postări promovate și campanii de conversie pe formularul din site.

 • Campanii de call
  • Un ad Facebook cu buton de apel direct, însoțit de un mesaj de tipul: „Sună acum pentru a rezerva o petrecere de ziua copilului tău la locul nostru de joacă!”
 • Trafic direct în site:
  • Ad cu link direct către site-ul tău, însoțit de un mesaj precum: „Află mai multe despre locul nostru de joacă și programează o vizită online. Click aici pentru detalii!”
 • Postări promovate
  • Promovează o postare cu video și imagini din timpul unui eveniment special la locul de joacă, cu un mesaj de tipul: „Vezi cum s-au distrat copiii la ultima noastră petrecere tematică! Urmează-ne pentru a afla despre viitoarele evenimente.”
 • Campanii de conversie pe formularul din site
  • Folosit pentru a direcționa utilizatorii către un formular de pe site-ul tău, cu un mesaj de tipul: „Completează formularul pentru a primi o ofertă specială pentru petreceri de copii!”

analiza_ponderata_loc_de_joaca banner loc joaca pentru copii

Testarea diverselor tipuri de campanii pe Google Ads și Facebook poate oferi o imagine clară asupra a ceea ce funcționează cel mai bine pentru promovarea locurilor de joacă pentru copii.

Concluzii

În acest articol, am încercat să identific cauzele numărului scăzut de rezervări la un loc de joacă pentru copii, comparativ cu concurența. Auditul a relevat că locația geografică este crucială, iar accesibilitatea joacă un rol esențial în atragerea clienților. Activitățile outdoor sunt foarte importante în sezonul cald, iar locațiile indoor ar trebui să ofere pachete suplimentare. Pachetele atractive pentru părinți, cum ar fi fotografi profesioniști, numere de magie și clowni, sunt esențiale. Diversitatea jocurilor și activităților, cum ar fi pereții de escaladă și Laser tag, este importantă pentru atractivitatea locului. De asemenea, prețul trebuie să fie competitiv și corelat cu activitățile oferite. Pentru promovare, sugerez un mix între Google Ads și Facebook Ads, testând diverse tipuri de campanii pentru a vedea ce funcționează cel mai bine.

Nu te-ai putut abona. Vă rugăm să încercați din nou.
Te-ai abonat cu succes.