Actualizat la: mai 5, 2024

Este mai bine să scrii articole de blog lungi sau scurte?

Articolele de blog scurte ar trebuie să fie predominante în comparație cu forma lungă – recomand un procent de 80/20. Ambele tipuri de articole au un scop diferit și sunt extrem de eficiente, dacă sunt construite corect. Articolele de blog scurte au rolul de a atrage vizitatorii, iar articolele de blog lungi, de a-i educa. Mai mult, este nevoie de ambele tipuri articole în strategia SEO. Totul depinde de obiectivele tale și de cât timp ai pentru a scrie.

Îmi place mult să discut despre optimizarea blogulurilor, acest articol fiind complementar celui în care am încercat să răspund la întrebarea legată de numărul optim de cuvinte pe care ar trebui să îl aibă un articol de blog. În cazul în care nu ai citit acel articol, poate nu ar strica să arunci un ochi peste el.

Dacă te interesează doar cât de lungi ar trebui să fie blogurile tale pentru a avea cele mai bune rezultate în rezultatele căutărilor, acest articol este pentru tine. Voi încerca să evidențiez diferențele dintre conținutul scurt și cel lung, ceea ce le diferențiază, unde excelează fiecare, și mai ales, cum să vă optimizați blogul pe baza acestor informații.

Care este diferența dintre conținutul de formă lungă și cel de formă scurtă?

În mod clar, conținutul poate lua mai multe forme, însă copul acestui articol este de a discuta despre bloguri. Generic, blogurile pot fi definite mecanicist ca fiind scurte sau lungi.

Definițiile variază în funcție de locul din care vă luați informația, însă, în general, un blog scurt are de obicei sub 1.000 de cuvinte. În antiteză, conținutul de blog de formă lungă înseamnă orice peste 1.000 de cuvinte, în unele cazuri de până la 10.000 de cuvinte.

Numar cuvinte articole Blog BlogDigital

Ca intenție principală, articolele de blog mai scurte sunt concepute pentru a atrage foarte rapid cititori noi.

Pe de altă parte, conținutul de formă lungă abordează în profunzime un anumit subiect. Această formă de scriere necesită abilități de gândire critică și abstractizare. De obicei, include mult research sau experiență hands-on. Specific, mă refer la studii de caz extinse, rapoarte, white papers etc.

Cum decizi ce fel de articole ai nevoie?

Cel mai important aspect este să scrii! Sfatul pe care l-am mai dat și în alte articole este să postezi în mod constant, cel puțin o dată pe săptămână. Există unele voci acum care spun că odată cu revoluția AI-ului și posibilitatea de a genera conținut în mod automat mult mai rapid, dacă postezi doar un articol pe săptămână vei fi rapid depășit de competiție. Personal, în toate proiectele mele (inclusiv acesta) nu am văzut dovezi în acest sens.

După cum am spus mai sus, forma scurtă este, în general, pentru a atrage vizitatori, iar forma lungă este pentru a-i educa. Subiectul este, de asemenea, un factor extrem de important. Unele subiecte sunt pur și simplu mai bine acoperite într-un format mai extins.

Recomandarea mea este să combinați cele două forme de conținut. Articolele scurte ar trebuie să fie predominante în comparație cu forma lungă, însă orice articol postat care are peste 1000 de cuvinte ar trebuie să fie bine documentat, să acopere cât mai multe întrebări legate de subiectul în cauză. Doar așa veți putea obține rezultate bune în zona de SEO.

Care sunt avantajele articolelor de blog scurte?

Este mult mai probabil ca utilizatorii să citească un text mai scurt. În acest moment, timpul mediu petrecut pe orice website este de sub 10 secunde. Așadar, un articol scurt este mult mai probabil să le atragă atenția.

De asemenea, conținutul mai scurt are șanse mai mari să fie distribuit pe rețelele sociale.

În plus, este mult mai ușor să postezi mai multe bloguri scurte în fiecare săptămână, deoarece necesită un efort mai redus în comparație cu articolele care aprofundează anumite subiecte.

Care sunt dezavantajele articolelor de blog scurte?

Dacă este să vorbim despre dezavantaje, articolele scurte pot să nu ofere suficiente informații și detalii relevante. Conținutul de formă scurtă va omite, prin propria limitare constructivă, detalii importante, ceea ce îl poate face să pară superficial pentru utilizatorii care caută o înțelegere profundă a unui concept.

Din cauza lungimii reduse, aceste articole au mai puține oportunități de a include o varietate largă de cuvinte cheie, ceea ce afectează va afecta clasarea lor în motoarele de căutare.

Care sunt avantajele articolelor de blog lungi?

Eu privesc conținutul de format lung ca o investiție pentru toți cei care interacționează cu el.

Tu, ca autor, trebuie să îți dedici mult timp și energie pentru a genera un astfel de articol de blog, iar cititorul trebuie să-și dedice timpul pentru a-l finaliza. Marea majoritate a studiilor de caz, despre care am mai vorbit, au arătat că algoritmul Google tinde să favorizeze conținutul de format lung, mai ales atunci când satisface elementele E-A-T.

Un alt avantaj este acela că acest tip de conținut de formă lungă se clasează pentru mai multe cuvinte cheie și este mai probabil să atragă backlink-uri.

pozitionari pe mai multe cuvinte cheie

Mai mult, articolele de blog lungi sunt o modalitate excelentă de a vă poziționa în căutări peste articolele de 500-800 de cuvinte.

De asemenea, aceste articole pot să fie extrem de bine primite de un anumit public de nișă, care posedă deja un anumit nivel de expertiză pe temele abordate de voi. Este și cazul particular al acestui blog.

Cele mai mari provocări pentru conținutul de lungă durată sunt atenția scurtă online și asigurarea faptului că ceea ce este scris este de înaltă calitate. De multe ori, poate fi necesar să angajați un profesionist pentru a-l scrie.

Care sunt dezavantajele articolelor de blog lungi?

Legat de dezavantaje, conținutul de format lung se poate dovedi dificil de parcurs pentru cititori, ceea ce reduce șansele ca articolele să fie citite în întregime.

Sunt sigur că articolul de mai jos, legat de strategia de marketing medical nu a fost citit integral de prea mulți oameni. Însă, cei care l-au parcurs parțial și-au dat rapid seama că am o înțelegere destul de profundă a zonei medicale și mi-au solicitat să lucrăm împreună pe diverse proiecte. Pe scurt, aceste articole au rolul de a vă aduce lead-uri super calificate.

articol de 3500 cuvinte

De asemenea, subiectele complexe pot deveni rapid depășite, mai ales în domenii în rapidă schimbare, ceea ce poate afecta actualitatea și utilitatea conținutului lung dacă nu este actualizat constant – o altă problemă, despre care am discutat de multe ori. Mai mult, există riscul ca cititorii să se simtă copleșiți de volumul mare de informații prezentat într-un singur articol, ceea ce poate reduce eficacitatea transmiterii mesajelor cheie.

Nu în ultimul rând, crearea unui articol lung necesită o investiție semnificativă în cercetare, scriere și editare, necesitând de multe ori expertiza unui specialist în domeniu.

Concluzii

În concluzie, echilibrul între conținutul scurt și cel lung este esențial pentru a satisface nevoile variate ale cititorilor și pentru a maximiza eficiența strategiei SEO. Articolele de blog scurte pot atrage rapid atenția cititorilor, în timp ce cele lungi educă cititorii, ajutând la creșterea autorității.

Prin urmare, recomand utilizarea ambelor tipuri de articole, cu mențiunea că este necesare să adaptați lungimea conținutului în funcție de scopul și publicul fiecărui subiect.

Acest mix strategic nu doar că maximizează vizibilitatea în rezultatele motoarelor de căutare, dar și ajută în mod real utilizatorii, oferindu-le informații relevante. În plus, varietatea de conținut poate ajuta la menținerea interesului cititorilor și la construirea unei comunități loiale – a se citi abonați la newsletter.

Desigur, este imperativ să rămânem flexibili și să ne adaptăm în funcție de evoluțiile tehnologice și preferințele în schimbare ale utilizatorilor.

Nu te-ai putut abona. Vă rugăm să încercați din nou.
Te-ai abonat cu succes.